ikon-i-ios7Hej!

Ingen ägare av en iPhone har nog missat att det finns ett nytt OS ute. Vackert minimalistiskt och vänligt att använda tycker jag själv.

För er företagare som har enkla webbsidor som är responsiva (d.v.s. ser bra ut även i en smartphone och läsplatta) tänkte jag bjuda på ett knep för att ge era hemsidor ett representabelt utseende i era besökares mobila enheter. Skulle det nu vara så att er webb inte är responsiv så finns det lösningar för det också; hör av er till mig ;)

  • Skapa en bild som är 150 x 150 pixlar med, förslagsvis, er logotyp och spara den som en PNG-fil och döp den till ”apple-touch-icon.png”.
  • Ladda upp bilden till roten av er webbplats.
  • Har ni inte redan gjort det så se till att ni har döpt era webbsidor enligt god SEO-standard för att få ett bra namn på användarens hemskärm (om ni vill vara säkra på att det är så är tipset likt innan: kontakta Apparenza).
  • När besökare sedan väljer att lägga till en genväg till er webb på hemskärmen i sin iPhone eller iPad får de en snygg liten ikon istället för en minimal skärmdump av er hemsida.

Ha det gott!